“Achter mijn Binge Eating Disorder zat veel meer dan een verkeerd eetpatroon”

Lees het verhaal van Annelies

“Ik werd met een goed gevoel wakker, maar na een half uur was dat helemaal weg. Dan was mijn dag verder waardeloos”

Lees hoe Koen zijn depressie overwon

“Metselen voor gevorderen: het indrukwekkende persoonlijke verhaal over het ontwikkelingsproces van Monique tijdens het volgen van therapie. ”

Lees het verhaal van Monique

Hoe helpen wij?

Zoek je hulp bij psychische problemen? Dan ben je bij ons in vertrouwde handen. We bieden zorg in een veilige omgeving. Zorg die volledig bij jouw situatie past. We kijken niet alleen naar de klacht, maar vooral ook naar jou als persoon. Hoe ben je in deze situatie beland? En hoe kom je er weer uit? We werken persoonsgericht aan jouw welbevinden en mogelijkheden. Dat betekent dat we samen met jou aan de slag gaan op een manier die bij jou past.

Lees verder

E-health - online zelfhulp

Online werken aan klachten

E-health kan een waardevolle aanvulling zijn op persoonlijke gesprekken of groepsbijeenkomsten bij Apanta. Je hoeft (nog) niet bij Apanta in behandeling te zijn, om te kunnen starten met E-health. Je kunt vandaag nog starten met de gratis online zelfhulpmodules!

Lees meer over gratis Online Zelfhulp >

Behandeling in een groep. Hoe gaat dat?

Bij Apanta werken we veel met behandelingen in een groep, omdat we zien dat dit werkt. Je leert jezelf beter kennen en leert bovendien van de ervaringen van anderen die soortgelijke problemen hebben. Veel cliënten vinden het prettig te ontdekken dat je niet de enige bent die deze klachten heeft. Samen met anderen kun je naar oplossingen zoeken.

 Lees verder

Contact met een ervaringswerker

Een ervaringswerker is iemand die vanuit eigen ervaring met psychische klachten en herstel, ondersteuning kan bieden in jouw herstelproces. In een gesprek met een ervaringswerker kun je stilstaan bij wat herstel voor jou betekent en je kunt samen gaan ontdekken wat je nodig hebt om te leven naar je eigen waarden en mogelijkheden. 

Lees meer over ervaringswerkers >

Aanmelden

Wil je graag in behandeling komen bij Apanta? Wij willen je graag leren kennen en vragen je daarom het aanmeldformulier in te vullen. Zo kunnen we inschatten hoe we jou de beste zorg kunnen bieden. 

Naar het aanmeldformulier

Wanneer kan Apanta (niet) helpen?

We willen graag dat je terecht komt op een plek waar je écht goed geholpen wordt en dat er goed gekeken wordt naar jouw hulpvraag. Apanta heeft een aantal criteria opgesteld om te kaderen welke cliënten wij het beste kunnen helpen. Er zijn andere instellingen in de regio die hierin gespecialiseerd zijn. Wanneer je jezelf herkent in één van onze exclusie criteria, kun je overleggen met je huisarts. 

Meer over onze exclusie criteria >

Zorg van hoge kwaliteit

Goede en deskundige zorg: dat is waar Apanta voor staat. Met verschillende initiatieven waarborgen en verbeteren we de kwaliteit van de zorg.

Meer over kwaliteit bij Apanta

Kwaliteit staat voorop

Wij bieden goede en deskundige zorg

We gaan zo zorgvuldig om met onze cliënten en medewerkers: we beschermen hen en hun gegevens zo goed mogelijk. We zijn aangesloten bij diverse instanties die de kwaliteit van onze zorg waarborgen en werken continu aan verbetering. 

Alles over kwaliteit & privacy >

Waarom Apanta?

5 goede redenen om voor Apanta te kiezen

  • Zorg van hoge kwaliteit
  • Veilig, prettig en persoonlijk
  • Individueel maatwerk
  • Behandelingen die werken
  • Contracten met alle zorgverzekeraars

Over onze visie en organisatie >