Autismeweek bij Apanta-ggz!

Autismeweek 2015 van 28 maart t/m 4 april 2015

Autismeweek 2015 van 28 maart t/m 4 april 2015 In het kader van de Autismeweek 2015 organiseert Apanta-ggz in Veldhoven diverse activiteiten in de week van 28 maart tot 4 april 2015

Partner-avond
Tijdens de partner-avond kunnen belangstellenden zich laten informeren over autisme en de partnerrelatie. Er worden filmfragmenten vertoond waarna de mogelijkheid bestaat tot napraten met elkaar en de aanwezige psycholoog en ervaringsdeskundige. Uiteraard onder het genot van een kop thee of koffie. De partner-avond  vindt plaats op dinsdag 31 maart van 20.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30).
Locatie: De Plank 101

Workshop mindfulness voor mensen met autisme
Mindfulness is een nieuwe therapievorm die mensen met autisme kan helpen om meer rust (in hun hoofd) te krijgen. De mindfulness oefeningen helpen onder andere om minder te piekeren, gedachten los te laten en meer contact te krijgen met je lichaam. De workshop mindfulness voor mensen met autisme  vindt plaats op donderdag 2 april van 19.00 uur tot 20.30 (inloop vanaf 18.30). Locatie: Provincialeweg 50

Het brein en autisme
Voor ouders, broers, zusjes en andere belangstellenden wordt uitleg gegeven over het brein met en zonder autisme. Wat zijn overeenkomsten en verschillen over hoe een hoofd met en zonder autisme werkt?
De avond vindt plaats op woensdag 1 april en zal bestaan uit drie verschillende activiteiten: 1. Film voor jong en oud met uitleg over het brein (18.00-18.50). 2. De methode Brain blocks wordt op interactieve en creatieve wijze uitgelegd (19.00-19.50). 3. Gericht op volwassenen een e-module met uitleg over autisme en het brein (20.15-21.00). Graag bij opgave aangeven voor welke activiteit u zich aanmeldt. Natuurlijk is er ruimte voor vragen onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade.
Locatie: Provincialeweg 50.

Creatieve workshop ‘autisme in beeld’
Onder leiding van een ervaren beeldhouwster op ontspannen wijze een beeld maken dat past bij jou en je autisme. Er wordt gebruik gemaakt van speksteen en de benodigde materialen zijn allemaal aanwezig. De workshop ‘autisme in beeld’ vindt plaats op donderdag 2 april van 18.30 tot 21.30.
Locatie: De Plank 101

Informatiestand
Tijdens de autismeweek is er een informatiestand met allerlei folder-en informatiemateriaal over autisme bij kinderen en volwassenen.

Interesse?
Hebt u interesse in het bijwonen van een van bovenstaande activiteiten?
Meld u dan aan bij Apanta, want vol is vol!
U kunt uw deelname doorgeven aan mevrouw B. Leenen via ons algemene telefoonnummer (040-2545759) of via info@verwijder-dit.apanta-ggz.nl o.v.v. Autismeweek.

Algemene informatie is verkrijgbaar via  www.apanta-ggz.nl of de landelijke website: www.autisme.nl. Hebt u specifieke vragen, neem dan contact op via info@verwijder-dit.apanta-ggz.nl onder vermelding van de activiteit of bel 040-2545759.

Dit jaar is het thema van de Autismeweek: ‘Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel!’. Dit thema vraagt om aandacht voor het onbegrip waar mensen met autisme mee te maken hebben. Meer bekendheid geven aan autisme onder het grote publiek kan vooroordelen weg nemen. Het landelijke programma van de Autismeweek 2015 is te vinden op de actiewebsite van de Autismeweek 2015: www.autismeweek.nl en wordt continu gevoed met nieuwe informatie.

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag, een dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. De Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds organiseren in aansluiting op de Wereld Autisme Dag jaarlijks een Autismeweek.