De autismeweek gaat alsnog door: online bijeenkomsten

De Nationale Autismeweek vindt jaarlijks plaats in de eerste week van april. Ook Apanta had in die week diverse activiteiten gepland. Vanwege het coronavirus hebben wij half maart al besloten de activiteiten te verzetten naar de tweede week van juni 2020. Door de huidige richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM gaan we nu twee van de drie activiteiten alsnog aanbieden, maar dan online.

Wanneer jij of iemand in het gezin de diagnose Autisme (ASS) heeft gekregen of vermoedelijk gaat krijgen, komen daar vaak veel vragen en emoties bij kijken. Het kan helpen om meer informatie te krijgen en/of anderen in een vergelijkbare situatie te horen. 

Apanta organiseert twee online bijeenkomsten waaraan je gratis kunt deelnemen:

  • Ervaringsavond ‘Autisme en prikkels’, maandag 8 juni, 19.30 - 21.00u
    Deze avond luister je naar verhalen van volwassenen met autisme. Na de diverse verhalen is er gelegenheid vragen te stellen.
  • Autisme & het brein bij kinderen, dinsdag 9 juni, 19.30 - 21.00u
    Wat is autisme eigenlijk en hoe anders werkt het brein van een kind dat autisme heeft? Deze avond wordt het uitgelegd, onder andere door middel van de methode BrainBlocks.

Meer informatie vind je op de website www.apanta-ggz.nl/autismeweek

De derde activiteit die gepland stond tijdens de oorspronkelijke Autismeweek, de cabaretvoorstelling, vindt helaas dit jaar geen doorgang en wordt doorgeschoven naar de Autismeweek 2021.

Aanmelden

De activiteiten vinden online plaats via Teams, zijn GRATIS en voor iedereen toegankelijk. Na aanmelding krijg je begin juni verder uitleg en de link om de bijeenkomst online te kunnen volgen. 

Aanmelden is essentieel en kan via het aanmeldformulier op de website: www.apanta-ggz.nl/autismeweek