Gratis online zelfhulp via Apanta

Wanneer iemand psychische klachten heeft waarmee hij of zij aan de slag wil, hoeft diegene niet altijd direct bij een zorginstelling in behandeling. Er zijn ook andere manieren om klachten te verminderen, waarvan E-health, oftewel online (zelf)hulp er een van is. Diverse onderzoeken wijzen uit dat E-health in veel gevallen goed werkt en veel kan bieden.

Gratis starten met zelfhulpmodules

Apanta vindt het belangrijk om hoogwaardige zorg te bieden aan mensen die hulp zoeken bij psychische problemen. We nodigen mensen met lichte tot matige klachten uit om te starten met online zelfhulp. Via de trainingen, die gratis te volgen zijn, kan men zelf online aan de slag om klachten te verminderen. De trainingen werken preventief en werken erg goed als klachten niet té ernstig zijn.

Let op: Er wordt geen begeleiding gegeven bij het volgen van deze trainingen. Wanneer klachten niet of niet voldoende verminderen, raden wij mensen aan zich alsnog aan te melden bij een erkend zorgverlener zoals Apanta-ggz.

Wanneer een persoon van 16 jaar of ouder bij Apanta op de wachtlijst komt, wordt die persoon actief aangeboden om de eventuele wachttijd te overbruggen met de online zelfhulpmodules. 

Voordelen van Ehealth - online zelfhulp

  • Zelf online aan de slag in eigen tijd 
  • Laagdrempelige hulp om zelf te werken aan vermindering van klachten
  • Voor iedereen beschikbaar: men hoeft niet in behandeling te zijn bij Apanta
  • Apanta biedt de online zelfhulp gratis aan

Geïnteresseerd?

Er zijn momenteel 13 zelfhulp modules beschikbaar. Bijvoorbeeld om het zelfbeeld te verbeteren, gezonder te leven, om te oefenen met ontspannen of beter te slapen. 

Meer weten over de online zelfhulpmodules of bekijken of een module bij u past? U leest er alles over op www.apanta-ggz.nl/zelfhulp