Wandelen en zingen


Wat hebben wandelen en zingen te maken met psychische klachten en herstel?

Werken aan je psychische gezondheid vindt niet alleen plaats tijdens de behandelcontacten met je behandelaar. Sterker nog; we weten dat naarmate je meer tijd en energie in je psychische gezondheid steekt buiten de behandeling, dat je sneller en duurzamer kunt herstellen. Het voorkomen en genezen van psychische klachten gaat samen met gezond leven. Zingen kan daar een onderdeel van zijn. Net zoals sporten, wandelen, in de natuur zijn, voldoende daglicht ontvangen, gezonde voeding en goed slapen.

Kortom: er zijn heel veel dingen die je zelf kunt doen en die echt bijdragen aan je gezondheid. Het is aan jou om uit te zoeken wat op dit moment in je leven past. Bij Apanta geven we je de kans om met een aantal van deze methodes kennis te maken. Je kunt zo laagdrempelig ervaren wat het met je doet en welk effect het bij jou heeft op het verminderen van klachten of het leren omgaan met de klachten.

Waarom biedt Apanta zingen en wandelen aan?

Apanta probeert voor haar cliënten de drempel te verlagen om de stap te zetten naar gezonder leven en duurzaam herstel. We bieden daarbij verschillende dingen aan. Het is tevens een laagdrempelige manier om met lotgenoten in contact te komen. Samen praten over jouw situatie is geen onderdeel van het programma, maar de ervaring is dat dit wel regelmatig gebeurt en dat dit als steunend wordt ervaren.