Een behandeling bij Apanta

Wil je kind leren effectiever om te gaan met zijn of haar klachten of stoornis? Apanta biedt daarvoor de beste plek. We kijken niet alleen naar de problemen, maar juist ook naar wat je zoon of dochter wel allemaal zelf kan.


Zorg van buitengewone kwaliteit

"Gedreven door de missie ‘er werkelijk toe doen voor onze cliënten’ zetten we ons elke dag in voor zorg van buitengewone kwaliteit. Daarbij werken we nauw samen met andere zorgaanbieders en huisartsen in de regio."


 

Persoonsgericht: het gaat om het kind, niet alleen om de klacht

Niet iedereen met psychische problemen ervaart de klachten op dezelfde manier, of heeft er evenveel last van in het dagelijks leven. Bij Apanta kijken we vooral naar hoe je kind als persoon in elkaar steekt en naar zijn of haar persoonlijke situatie. 

Persoonlijke ontmoeting

De therapie die wij geven, zien wij als een persoonlijke ontmoeting: in een veilige omgeving krijgt je kind inzicht in waarom en hoe de klachten ontstaan. Samen met de behandelaar kan je kind gaan werken aan structurele verandering. Jij en de rest van het gezin worden zo veel mogelijk betrokken in de behandeling. Zo worden klachten minder en kan hij of zij weer vrijer in het leven staan. De ervaring wijst uit dat veel van onze cliënten zich na hun behandeling beter voelen en op veel gebieden beter functioneren dan daarvoor.

Verschillende soorten behandelingen

Samen met jouw zoon of dochter onderzoeken we wat er aan de hand is, hoe we het beste kunnen helpen en welke vorm van hulp het best bij de situatie past: een individuele behandeling, groepsbehandeling of juist een combinatie met bijvoorbeeld e-health? Zo kunnen wij jouw kind zo gericht mogelijk helpen. 

In het menu aan de linkerzijde vind je een overzicht van de behandelvormen en verschillende therapieën die Apanta biedt.