Aanmelden bij Apanta: heel eenvoudig!

Aanmelden voor een behandeling bij Apanta is heel eenvoudig. Uw kind mag het formulier zelf invullen, eventueel met hulp van zijn of haar ouders, verzorgers of een andere volwassene. Ook u als ouder kunt het formulier invullen. Nadat we de inschrijving en een verwijzing/beschikking hebben ontvangen, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek. 

Wanneer kan Apanta niet helpen?

Apanta is bij kind en jeugd gespecialiseerd in de behandeling van stemmingsstoornissenangst- en paniekgedragsproblemenADHD en autisme. Uw kind kan niet bij ons terecht bij vechtscheidingen of leerstoornissen en wanneer uw kind een IQ lager dan 80 heeft. Hiervoor verwijzen we graag door naar specialistische instellingen. 

Verwijsbrief en/of beschikking noodzakelijk

Bespreek de problemen eerst met de huisarts of kinderarts. Als de klachten licht zijn, kan hij of zij uw kind namelijk ook helpen. Als hulp van Apanta gewenst is, dan krijgt u van de huisarts een verwijsbrief. Die hebt u nodig om uw kind voor een behandeling te kunnen aanmelden. Vul daarna het aanmeldformulier in. Wij beoordelen dan hoe we uw kind het beste kunnen helpen: in de basis-GGZ of gespecialiseerde GGZ. Uw ontvangt snel een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.

Daarnaast kan ook de generalist binnen uw gemeente een beschikking afgeven zonder een verwijzing van de huis- of kinderarts. Voor die beschikking kunt contact opnemen met de generalist van de gemeente welke in overleg met u kijkt welke zorg het meest passend is. 

Het invullen van het aanmeldformulier

Voor het invullen van het inschrijfformulier is het handig als u de volgende gegevens bij de hand houdt: 

 • ID of paspoort van uw kind (en het BSN en legitimatienummer van u en uw eventuele partner)
 • contactgegevens van de huisarts van uw kind
 • gegevens van de zorgverzekering van uw kind

Houd er rekening mee dat het invullen van het inschrijfformulier 30-60 minuten duurt. Het aanmeldformulier bestaat uit de volgende onderdelen: 

 • algemene informatie over uw kind
 • gegevens dagbesteding
 • gezinssamenstelling
 • gegevens ouder/verzorger
 • gegevens ouder/verzorger 2 (indien van toepassing)
 • gegevens broers en zussen (indien van toepassing)
 • problemen en klachten
 • hulpverlening geschiedenis
 • medicatiegebruik (indien van toepassing)
 • overige vragen 

U kunt het aanmeldformulier niet invullen vanaf een tablet of telefoon. Wanneer u het formulier vanuit een werkomgeving invult, kan het zijn dat u het formulier niet kunt verzenden, omdat uw werkgever dit soort handelingen heeft afgeschermd. 

U bent pas aangemeld wanneer het formulier is verzonden. Dit kunt u zien op het scherm dat volgt na het klikken op de button 'verstuur formulier'. Tevens ontvangt u een email ter bevestiging van uw aanmelding. Wanneer u geen bevestiging hebt in uw mail, controleert u dan eerst uw spam-map. 

Bij vragen kunt u contact met ons opnemen. 

Aanmeldformulier voor kinderen (tot 16 jaar)

Aanmeldprocedure

Hoe komt een behandeling tot stand?

Door op onderstaande afbeelding te klikken, vergroot deze in een nieuw venster en kunt u lezen hoe een behandeling voor kinderen tot 16 jaar tot stand komt. U kunt de afbeelding hier downloaden
Versie: december 2019.

Algemene leveringsvoorwaarden GGZ

Apanta werkt volgens de algemene leveringsvoorwaarden geestelijke gezondheidszorg 2017 voor cliënten die zich na 1 maart 2017 aan hebben gemeld. Deze zijn opgesteld door GGZ Nederland in samenwerking met het Landelijk Platform GGZ en de Consumentenbond. U kunt de voorwaarden hier downloaden