De kracht van Ehealth

E-health is een vorm van behandelen via internet. Onderzoeken wijzen uit dat Ehealth bij veel cliënten effectief is en inzicht geeft in bepaalde problematiek en mogelijke oplossingen.

Apanta biedt al enige jaren Ehealth aan via Minddistrict. Het gebruiksgemak van de online omgeving is hoog en de trainingen zijn kwalitatief goed. Cliënten kunnen als ze in behandeling zijn, begeleid modules doen als aanvulling op hun behandeling bij Apanta. Sinds zomer 2018 biedt Apanta een nieuwe vorm van E-health aan: zelfhulpmodules. Deze modules zijn te volgen wanneer u (nog) niet in behandeling bent en worden niet begeleid. 

Op deze pagina leggen we de verschillende vormen van Ehealth uit die Apanta aanbiedt. 

Online zelfhulpmodules

Deze modules kunt u op eigen gelegenheid volgen. U hoeft hierbij niet of nog niet in behandeling te zijn bij Apanta. Als u al bent aangemeld bij Apanta, wordt u van harte uitgenodigd om de zelfhulpmodules tot de daadwerkelijke start van de behandeling te overbruggen. Op deze manier kunt u al een aantal handvatten, tips en trucs krijgen, voordat de behandeling start.

Lees meer over online zelfhulp & meld u eenvoudig aan.

Begeleid Ehealth ter aanvulling op uw behandeling

De e-healthbehandeling wordt in dit geval ingezet als aanvulling op een reguliere groepsbehandeling of individuele behandeling. E-health vindt in deze vorm altijd plaats naast de één-op-eenbehandeling bij een behandelaar. Apanta heeft een ruim aanbod aan e-healthbehandelprogramma’s voor zowel volwassenen, kinderen en jeugdigen die behulpzaam kunnen zijn bij allerlei klachten en diagnoses. 

Wanneer u geïnteresseerd bent in het volgen van begeleid online behandelingen, kunt u dat aangeven bij uw behandelaar zodat hij of zij u meer informatie kan geven en kan laten zien welke trainingen in uw geval geschikt kunnen zijn.