Individuele behandelingen

In een individuele behandeling heeft je kind gesprekken met alleen de therapeut. Hierin werkt hij/zij heel gericht aan de doelen en thema’s die voor hem of haar van belang zijn.

Individuele begeleiding

Bij individuele therapie werkt je kind, samen met de therapeut in één-op-één sessie aan de behandeldoelen die in het adviesgesprek zijn afgesproken. Het kind krijgt inzicht in wat er precies aan de hand is en wat hij of zij daar zelf aan kan doen. Je kind leert beter om te gaan met de klachten. Naast de gesprekken krijgt je kind opdrachten mee naar huis die toegepast kunnen worden in het dagelijks leven. 

 

Methodieken

Bij de behandeling maken we gebruik van diverse ‘evidence based’ behandelmethoden. Dat zijn methoden waarvan de effectiviteit bewezen is. Belangrijk is dat de therapie je kind aanspreekt en dat deze aansluit bij de specifieke problematiek. Globaal maken we de volgende onderverdeling:
 

  • Inzichtgevende therapie

Met inzichtgevende therapie leggen we de onderliggende innerlijke tegenstellingen bloot die aanleiding gaven tot de problemen. Dit kan klachten verminderen en het kan ander gedrag mogelijk maken.

  • Steunend structurerende therapie

Bij steunend structurerende therapie bekijken we hoe we opnieuw structuur in het leven van je kind kunnen aanbrengen. Dat verstevigt de basis. Het verwerken van bepaalde gevoelens is dan de volgende stap. Een steunend structurerende behandeling is dus meer gericht op het zoeken naar manieren om de lasten van de problemen te verlichten en om herhaling te voorkomen.

Klik hier voor een overzicht van verschillende therapievormen