“Apanta-academy: hét opleidingsinstituut voor Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie ”

Over Apanta-academy

“Met meer zicht op de context kan ik de problemen van cliënten nu veel beter plaatsen.”

Mieke, cursist Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie

Over Apanta-academy

De therapeutische relatie en experiëntieel werken zijn essentiële aspecten van een geslaagde behandeling. Dit is bij uitstek het gedachtegoed van de Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie. Bij Apanta-academy kun je de basisopleiding (BPEP) en de verdieping Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie (VPEP) volgen. Daarnaast bieden we diverse inspirerende masterclasses waarin het persoonsgerichte, experiëntiële gedachtegoed centraal staat. Al het cursusaanbod wordt gedoceerd door docenten die expert zijn in hun vakgebied. 

Direct naar de cursusagenda

Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie

Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie, is een evidence based methode waarin de persoon centraal staat en die gericht is op groei en ontwikkeling. Vanuit de drie basiscondities empathie, echtheid en onvoorwaardelijke acceptatie leer je jezelf in te zetten als instrument, een helende relatie op te bouwen en procesgericht en experiëntieel te werken.

De opleiding word volledig erkend door VPeP

Alles lezen over PEP

Heb jij een idee voor een nieuwe opleiding of masterclass bij Apanta-academy
Vacature Bestuurder

We zoeken een Bestuurder bij Apanta. 
Heb jij interesse? 

Lees verder

Waarom Apanta-academy?
  • Kleine groepen
  • Deskundige docenten
  • Praktijkgerichte inslag
  • Geaccrediteerde opleidingen

Onze aanpak en visie

Als eerste op de hoogte?

Wil je graag weten wanneer we nieuw cursusaanbod plannen of wanneer de opleidingseisen veranderen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Deze verschijnt 4 tot 6 keer per jaar.

Inschrijven nieuwsbrief

TIP: Ben jij werkzaam binnen de CAO GGZ dan kun je wellicht je balansbudget inzetten voor een opleiding bij Apanta-academy.

Deskundige docenten

We werken met de beste docenten om je bij te scholen en te inspireren in het persoonsgerichte, experiëntiële en systemische gedachtegoed. Onze docenten zijn expert in hun vakgebied.

Maak kennis met onze docenten