“Apanta-academy: hét opleidingsinstituut voor Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie ”

Over Apanta-academy

“Met meer zicht op de context kan ik de problemen van cliënten nu veel beter plaatsen.”

Mieke, cursist Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie

Over Apanta-academy

De therapeutische relatie en experiëntieel werken zijn essentiële aspecten van een geslaagde behandeling. Dit is bij uitstek het gedachtegoed van de Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie. Bij Apanta-academy kun je de basisopleiding (BPEP) en de verdieping Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie (VPEP) volgen. Daarnaast bieden we diverse inspirerende masterclasses waarin het persoonsgerichte, experiëntiële gedachtegoed centraal staat. Al het cursusaanbod wordt gedoceerd door docenten die expert zijn in hun vakgebied. 

Direct naar de cursusagenda

Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie

Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie, is een evidence based methode waarin de persoon centraal staat en die gericht is op groei en ontwikkeling. Vanuit de drie basiscondities empathie, echtheid en onvoorwaardelijke acceptatie leer je jezelf in te zetten als instrument, een helende relatie op te bouwen en procesgericht en experiëntieel te werken.

De opleiding word volledig erkend door VPeP

Alles lezen over PEP

Deskundige docenten

Maak hier kennis met onze docenten

Waarom Apanta-academy?
  • Kleine groepen
  • Deskundige docenten
  • Praktijkgerichte inslag
  • Geacrrediteerde opleidingen

Onze aanpak en visie

Als eerste op de hoogte?

Wil je graag weten wanneer we nieuwe opleidingen plannen of wanneer de opleidingseisen veranderen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Deze verschijnt 4 tot 6 keer per jaar.

Inschrijven nieuwsbrief

Samenwerking met EFTiN

Apanta-academy werkt nauw samen met EFTiN, een opleidingsinstituut voor Emotion Focused Therapy (EFT). Na afronding van de opleiding tot Persoonsgericht Experientieel Psychotherapeut, is de opleiding tot EFT-therapeut bij EFTiN te volgen. 

Meer informatie: EFTiN.nl