“Apanta-academy: hét opleidingsinstituut voor Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie & Emotion Focused Therapy”

Over Apanta-academy

“Met meer zicht op de context kan ik de problemen van cliënten nu veel beter plaatsen.”

Mieke, cursist Cliëntgerichte Psychotherapie

Over Apanta-academy

De therapeutische relatie en experiëntieel werken zijn essentiële aspecten van een geslaagde behandeling. Dit is bij uitstek het gedachtegoed van de Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie en Emotion Focused Therapy (EFT). 

Bij Apanta-academy kun je de opleidingen Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie en Emotion Focused Therapy apart volgen of combineren. De opleidingen liggen in elkaars verlengde en overlappen deels. 

Direct naar de cursusagenda

Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie

Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie, is een evidence based methode waarin de persoon centraal staat en die gericht is op groei en ontwikkeling. Vanuit de drie basiscondities empathie, echtheid en onvoorwaardelijke acceptatie leer je jezelf in te zetten als instrument, een helende relatie op te bouwen en procesgericht en experiëntieel te werken.

De opleiding word volledig erkend door de Vereniging Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie, VPeP

Alles lezen over PEP

Masterclass Focusing

Een tweedaagse masterclass in het teken van de experiëntiële psychotherapie in het algemeen en het focussen in het bijzonder. 

Masterclass Focusing

Emotion Focused Therapie (EFT) for Individuals

EFT is een evidence based behandeling ontwikkeld door Greenberg, Elliot, Watson en Goldman. Experiëntiële Psychotherapie en Gestalttherapie worden geïntegreerd en vernieuwd met de hedendaagse psychologische kennis, met name de emotietheorieën. Kenmerkend voor EFT zijn een hoge mate van procesdirectiviteit en het werken met procestaken bij gestagneerde processen, het zogenaamde stoelenwerk. 

Uniek in Nederland: U krijgt les van de grondleggers van EFT!

Alles lezen over EFT

Masterclass Shari Geller

Dr. Shari Geller komt in april 2018 naar Nederland voor een unieke masterclass 'Therapeutic Presence, a Mindful Approach to Effective Therapy'

Masterclass Shari Geller

Waarom Apanta-academy?
  • Kleine groepen
  • Deskundige docenten
  • Praktijkgerichte inslag
  • Geacrrediteerde opleidingen

Onze aanpak en visie

Als eerste op de hoogte?

Wilt u het graag als eerste weten als we nieuwe opleidingen plannen, bijzondere docenten naar Nederland halen of wanneer de opleidingseisen veranderen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! 

Inschrijven nieuwsbrief