Docenten

Apanta-academy werkt met de beste docenten om u bij te scholen en te inspireren in het persoonsgerichte, experiëntiële en systemische gedachtegoed. Onze docenten zijn expert in hun vakgebied.

Juliette Becking

Juliette Becking is oprichter van Apanta en Apanta-academy. Ze is klinisch psycholoog-psychotherapeut, opleider, supervisor en leertherapeut. In 1987 begon zij haar opleiding tot psychotherapeut in Nijmegen waarbij zij koos voor de psychoanalytische richting. Na enkele jaren als psychoanalytisch therapeut gewerkt te hebben kwam ze in aanraking met Focusing (Gendlin) en besloot de cliëntgerichte psychotherapie opleiding te gaan doen. Zij specialiseerde zich in het proces-experiëntiële werken, met name Focusing en Emotion Focused Therapy (EFT) for Individuals. Al jaren geeft Juliette cursussen cliëntgerichte psychotherapie binnen de opleiding tot GZ-psycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog. Nadat ze in 2008 in aanraking komt met Emotion Focused Therapy (EFT), raakt ze zeer enthousiast over deze krachtige manier van werken en wil ze er zo veel mogelijk mensen kennis laten maken. Deze gedrevenheid resulteert in de organisatie van EFT-trainingen bij Apanta-academy en de benoeming door ISEFT als eerste EFT-trainer in Nederland. Sinds oktober 2019 heeft zij een zelfstandig opleidingsinstituut opgericht: EFTiN. 

"Juliette draagt de 3 basisvoorwaarden, echtheid, congruentie, onvoorwaardelijke acceptatie, empathie, echt in de praktijk uit naar de groep. Dat was voor mij een helende ervaring, dat het, dankzij deze sfeer, mogelijk werd om zo in verbondenheid en positiviteit samen te oefenen."

Wendy Schapendonk

Wendy Schapendonk doceert verschillende opleidingen bij Apanta-academy: ze verzorgt zowel de basis- als de voortgezette opleiding cliëntgerichte psychotherapie.

Na de universitaire opleiding tot Geestelijk Gezondheidskundige in Maastricht heeft ze de 4-jarige postdoctorale opleiding tot integratief psychotherapeute gevolgd. Hier heeft Wendy geleerd, vanuit de verschillende stromingen die er binnen de psychotherapie bestaan, naar klachten/problematiek te kijken/ze te behandelen. "Ik heb in eerste instantie veel geleerd in het behandelen vanuit het cognitieve gedragstherapeutische  kader, de gehele basishouding/overtuiging vanuit het cliëntgerichte kader past mij echter meer." 

Wendy is BIG-geregistreerd als GZ-psycholoog en als Psychotherapeut. Ze runt een zelfstandige praktijk in Budel, is supervisor en leertherapeut. 

"Wendy is erg enthousiast en inspirerend. Het is duidelijk dat cliëntgerichte therapie en EFT haar ding zijn. Ook weet zij een veilige sfeer te creëren waar iedereen vrij is om vragen te stellen en te groeien."

Karin Budde

Karin Budde doceert bij verschillende opleidingen bij Apanta-academy: ze verzorgt o.a. de opleiding persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie en de level III in EFT for Individuals.

Na de studie psychologie (ontwikkelingspsychologie, universiteit Leiden en sociale gerontologie, universiteit Nijmegen) is Karin in 1987 gaan werken bij de RIAGG Noord-Oost Brabant, op de afdeling ouderenzorg. Sinds 2000 is Karin BIG-geregistreerd GZ-psycholoog. Vanaf 2003 was zij werkzaam op de afdeling volwassenzorg van de GGZ-Oost Brabant. “Mijn aandacht richtte zich hier vooral op het verminderen van klachten die veroorzaakt werden door (ernstige) traumatische ervaringen en de effecten daarvan op de persoonlijkheidsontwikkeling. Ik bekwaamde me in EMDR, gericht op het verwerken van trauma’s en onverwerkte verlieservaringen”.

In 2011 rondde Karin de psychotherapie-opleiding af. “Daar werd mijn interesse voor de persoonsgerichte benadering gewekt. De afgelopen jaren heb ik me steeds verder gespecialiseerd als persoonsgericht experiëntieel psychotherapeut.” In 2011 startte Karin haar eigen praktijk. In 2012 werd Karin docent cliëntgerichte psychotherapie bij de opleiding voor GZ-psychologen bij RINO-zuid. Tevens is Karin bestuurslid van de regionale commissie van de Vereniging voor Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie (VPEP). Daar organiseert Karin mede bijscholingsactiviteiten voor beroepsgenoten.

Sinds 2015 is Karin erkend EFT-i therapeut en betrokken bij de opleiding Emotion Focused Therapy (EFT) bij Apanta Academy. Sinds 2017 is zij erkend cliënt gerichte supervisor en EFT-i supervisor.

"Karin is heel cliëntgericht, open en transparant en creëert een veilige situatie. Ze geeft grenzen aan, staat open voor feedback en denkt mee. Heeft een heel fijne accepterende houding."