Docenten

Apanta-academy werkt met de beste docenten om je bij te scholen en te inspireren in het persoonsgerichte, experiëntiële en systemische gedachtegoed. Onze docenten zijn expert in hun vakgebied.


 

Wendy Schapendonk

Wendy Schapendonk verzorgt al jaren zowel de basis- als de voortgezette opleiding Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie voor Apanta-academy.

Na de universitaire opleiding tot Geestelijk Gezondheidskundige in Maastricht heeft ze de 4-jarige postdoctorale opleiding tot integratief psychotherapeute gevolgd. Hier heeft Wendy geleerd, vanuit de verschillende stromingen die er binnen de psychotherapie bestaan, naar klachten/problematiek te kijken/ze te behandelen. "Ik heb in eerste instantie veel geleerd in het behandelen vanuit het cognitieve gedragstherapeutische kader, de gehele basishouding/overtuiging vanuit het cliëntgerichte kader past mij echter meer." 

Wendy is BIG-geregistreerd als GZ-psycholoog en als Psychotherapeut. Ze runt een zelfstandige praktijk in Budel, is supervisor en leertherapeut. 

"Wendy is erg enthousiast en inspirerend. Het is duidelijk dat cliëntgerichte therapie en haar 'ding' is. Ook weet zij een veilige sfeer te creëren waar iedereen vrij is om vragen te stellen en te groeien."


 

Erik Peeters

Erik Peeters is in 1988 afgestudeerd als ontwikkelingspsycholoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en is daarna in Breda gaan werken bij de Mark, centrum voor kinder- en jeugdpsychotherapie. In deze periode heeft Erik de psychotherapie-opleiding bij de RINO Groep gevolgd en in 1994 afgerond. In 2000 is hij gestart met een zelfstandige psychotherapiepraktijk in Breda die in 2016 is opgegaan in de maatschap Praktijk 076. Erik is werkzaam als docent bij de PT-opleiding van de RINO Zuid en hoofddocent bij de PT K&J opleiding bij de RINO Groep in Utrecht. Vanaf 2021 doceert Erik bij Apanta-academy de basisopleiding Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapy. 

Erik is Klinisch psycholoog BIG, Psychotherapeut BIG, Supervisor, leertherapeut en opleider VPEP, Supervisor ISEFT, supervisor en leertherapeut VKJP en supervisor NVP.

 


 

José Stauvermann

José Stauvermann werkt als psychotherapeut (BIG) in haar eigen praktijk. Daarnaast is ze als docente verbonden aan de RINO Zuid. De afgelopen jaren heeft ze onder andere les gegeven in de methode Sachse. In de loop van de tijd heeft de opbouw van de therapeutische relatie haar bijzondere interesse gewekt. Tevens is ze leertherapeut en supervisor VPEP. Vanaf 2021 is ze als docente betrokken bij Apanta-academy. 


 

Claude Missiaen

Claude is klinisch psycholoog, cliëntgericht-experiëntieel, existentieel en focusing oriented psychotherapeut. Gedurende 20 jaar heeft hij gewerkt aan de Faculteit voor Mens en Samenleving (nu: Focus On Emotion) waar hij zich met name bezighield met diverse opleidingen in het persoonsgerichte en existentiële gedachtengoed. Momenteel is hij 10 jaar staflid van de opleiding Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie aan de KU Leuven waar hij vooral de existentiële en experiëntiële modules verzorgt. Door het Focusing Institute van New York is Claude gecertificeerd als Focusing Oriented Psychotherapist, Focusing Trainer en Coördinator. Daarnaast heeft hij een eigen psychotherapie-­ en supervisiepraktijk in Vlaanderen (Leuven). Hij geeft regelmatig workshops in diverse centra in Vlaanderen, Nederland en Polen (Warschau). Hij is ook mede zaakvoerder van QIT (Quality in treatment), Digitaal kompas voor de therapie van de toekomst.

"De existentiële thematiek heeft me mijn hele carrière al geboeid, het is voor mij een rode draad doorheen mijn leven en werken. Los van grote theorieën benader ik de grote zingevingsvragen het liefst vanuit een focusing attitude: wat heeft mijn organisme/lichaam hierover te vertellen? Dat blijkt telkens weer anders en verfrissend te zijn."


 

Karin Budde

Karin is al jaren een betrokken docente bij Apanta-academy. Ze is BIG-geregistreerd GZ-psycholoog en psychotherapeut. Tijdens haar psychotherapie-opleiding werd haar interesse voor de persoonsgerichte benadering gewekt: Vanaf toen heeft ze zich steeds verder gespecialiseerd als persoonsgericht experiëntieel psychotherapeut. In 2011 startte Karin haar eigen praktijk die ze momenteel nog steeds met veel passie leidt.

In 2012 werd Karin docent cliëntgerichte psychotherapie bij de opleiding voor GZ-psychologen bij RINO-zuid. Tevens is Karin bestuurslid van de regionale commissie van de Vereniging voor Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie (VPEP). Daar organiseert Karin mede bijscholingsactiviteiten voor beroepsgenoten. Sinds 2017 is zij erkend cliëntgerichte supervisor en EFT-i supervisor. Zij is in die hoedanigheid zowel bij de opleidingen vanuit EFTiN als Apanta-academy betrokken. 

"Karin is heel cliëntgericht, open en transparant en creëert een veilige situatie. Ze geeft grenzen aan, staat open voor feedback en denkt mee. Heeft een heel fijne accepterende houding."