Docenten

Apanta-academy werkt met de beste docenten om u bij te scholen en te inspireren in het persoonsgerichte, experiëntiële en systemische gedachtegoed. Onze docenten zijn expert in hun vakgebied.

"Juliette draagt de 3 basisvoorwaarden, echtheid, congruentie, onvoorwaardelijke acceptatie, empathie, echt in de praktijk uit naar de groep. Dat was voor mij een helende ervaring, dat het, dankzij deze sfeer, mogelijk werd om zo in verbondenheid en positiviteit samen te oefenen."

Wendy Schapendonk

Wendy Schapendonk verzorgt al jaren zowel de basis- als de voortgezette opleiding Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie voor Apanta-academy.

Na de universitaire opleiding tot Geestelijk Gezondheidskundige in Maastricht heeft ze de 4-jarige postdoctorale opleiding tot integratief psychotherapeute gevolgd. Hier heeft Wendy geleerd, vanuit de verschillende stromingen die er binnen de psychotherapie bestaan, naar klachten/problematiek te kijken/ze te behandelen. "Ik heb in eerste instantie veel geleerd in het behandelen vanuit het cognitieve gedragstherapeutische kader, de gehele basishouding/overtuiging vanuit het cliëntgerichte kader past mij echter meer." 

Wendy is BIG-geregistreerd als GZ-psycholoog en als Psychotherapeut. Ze runt een zelfstandige praktijk in Budel, is supervisor en leertherapeut. 

"Wendy is erg enthousiast en inspirerend. Het is duidelijk dat cliëntgerichte therapie en haar 'ding' is. Ook weet zij een veilige sfeer te creëren waar iedereen vrij is om vragen te stellen en te groeien."

Karin Budde

Karin is al jaren een betrokken docente bij Apanta-academy. Ze is BIG-geregistreerd GZ-psycholoog en psychotherapeut. Tijdens haar psychotherapie-opleiding werd haar interesse voor de persoonsgerichte benadering gewekt: Vanaf toen heeft ze zich steeds verder gespecialiseerd als persoonsgericht experiëntieel psychotherapeut. In 2011 startte Karin haar eigen praktijk die ze momenteel nog steeds met veel passie leidt.

In 2012 werd Karin docent cliëntgerichte psychotherapie bij de opleiding voor GZ-psychologen bij RINO-zuid. Tevens is Karin bestuurslid van de regionale commissie van de Vereniging voor Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie (VPEP). Daar organiseert Karin mede bijscholingsactiviteiten voor beroepsgenoten. Sinds 2017 is zij erkend cliëntgerichte supervisor en EFT-i supervisor. Zij is in die hoedanigheid zowel bij de opleidingen vanuit EFTiN als Apanta-academy betrokken. 

"Karin is heel cliëntgericht, open en transparant en creëert een veilige situatie. Ze geeft grenzen aan, staat open voor feedback en denkt mee. Heeft een heel fijne accepterende houding."