Visie en aanpak: nét even anders

Apanta is het Griekse woord voor ‘ontmoeting’, ‘samen komen’, ‘jezelf aan het werk zetten’, ‘goed aflopen’ en ‘gelukken’. Bij Apanta-academy krijgen deze woorden betekenis. Kwaliteit, en kleinschaligheid staan voorop, uiteraard mét een persoonlijke aanpak.

Verder kijken dan de klacht, werken aan persoonlijke ontwikkeling

Een persoonsgerichte en systemische aanpak verruimt behandelmogelijkheden, is de visie van Apanta. Door te kijken naar de persoon achter de klacht (coping, zelfbeeld, relatie tot de ander), wordt duidelijk wat de mogelijkheden en beperkingen van het individu zijn in de context van zijn omgeving of systeem.

De persoon in zijn waarde laten

Vanuit deze bevlogen instelling leiden we bij Apanta-academy therapeuten en behandelaars op. Wilt u ook geïnspireerd worden door hedendaagse behandelmethoden die de hele persoon in zijn waarde laten? En bent u op zoek naar nieuwe cliëntgerichte therapeutische behandelmogelijkheden? Dan bent u bij de Apanta-academy aan het juiste adres.

De therapeut als instrument

Bij Apanta zetten we in op gelijkwaardig contact tussen therapeut en cliënt. Dat betekent dat u zelf als persoon veel invloed hebt op het effect van de behandeling. U kunt als therapeut  naast de cliënt staan, putten uit uw eigen ervaring en uzelf gebruiken als model voor de cliënt. Wij kijken daarom in onze  opleidingen  ook naar u als persoon. U leert hoe u zelf een waardevol instrument kunt zijn in de therapeutische relatie. Ontmoeting en contact en de kwaliteit van de interactie tussen behandelaar en cliënt staan daarbij centraal.