Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie (voorheen Clientgerichte Psychotherapie)

Eerst de persoon, dan de klacht. Dat is het uitgangspunt van Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie. Bij Apanta leert u werken met deze vorm van therapie, die gericht is op een proces van groei en ontwikkeling. De therapeut helpt de cliënt om zichzelf te worden. Hierdoor zullen de klachten uiteindelijk verdwijnen. Maak kennis met onze uitdagende leeromgeving!

Lees meer

 

Basisopleiding Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie in het kort

Leg de basis voor het zelfstandig beoefenen van persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie en leer psychische problemen begrijpen vanuit de eigen  leef- en ervaringswereld van de cliënt. Het werken vanuit de drie basiscondities: empathie, echtheid en onvoorwaardelijke acceptatie, brengt een proces op gang van ontwikkeling en groei. In deze basiscursus zal daar veel mee geoefend worden om dit echt goed te leren en zo de therapeutische relatie optimaal te kunnen inzetten.

Lees alles over de basisopleiding

Achtergrond

Persoonsgerichte Experiëntiële psychotherapie werkt

Welke therapeuten zijn het meest effectief? Degenen die authentiek zijn en die respectvol, betrokken en empathisch met de cliënt omgaan. Juist deze attitudes zijn de basisprincipes van deze psychotherapie.

Lees verder

Aan verdieping toe? Doe de voortgezette opleiding!

De voortgezette cursus biedt verdieping van zowel de theorie als de praktijk van de persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie. De drie basisprincipes van deze stroming – empathie, echtheid en onvoorwaardelijk respect – worden verder uitgediept,  geïntegreerd en aangevuld met specifieke houdingsaspecten.

Lees alles over deze opleiding

Wie niet waagt, wie niet verbindt

VPeP-congres 2017

Op vrijdag 17 november 2017 organiseert de Vereniging voor Persoonsgerichte Experiëntiële Pscyhotherapie (VPeP) haar congres met als titel 'Wie niet waagt, wie niet verbindt'. De locatie is het congrescentrum van Burgers'Zoo in Arnhem. Meer informatie leest u in het persbericht en in de congresfolder. U kunt zich ook inschrijven kunt u via deze link.

Eerstvolgende startdatum

Hier vindt u een overzicht van alle cursusdata 2017-2018 voor de opleiding tot Persoonsgericht Expiëntieel psychotherapeut en los te volgen masterclasses. 

Naar de cursusagenda

Een opleiding volgen? Meld u direct aan!

Wat fijn dat u interesse hebt om uw kennis in persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie te verdiepen. U krijgt les door onze deskundige docenten, in kleine groepen en in een boeiende leeromgeving. 

Direct aanmelden