Mentaal fit

Mentaal fit zijn betekent dat je in staat bent om je mentale welzijn te behouden of te verbeteren. Dit houdt in dat je in staat bent om te gaan met de dagelijkse uitdagingen en stressfactoren die het leven met zich meebrengt, zonder dat dit ten koste gaat van je emotionele balans en welzijn. Een mentaal fit persoon heeft veerkracht, kan omgaan met tegenslagen, heeft een positieve instelling en kan effectief omgaan met emoties en gedachten. Dit alles draagt bij aan een gevoel van welzijn en geluk en helpt bij het bereiken van persoonlijke doelen en prestaties.

“Be kind to your mind”

Stip Mentaal fit

In 2019 zijn wij de samenwerking met Stip aangegaan.

Stip helpt mens en organisatie bij het voorkomen en aanpakken van psychische klachten waarbij zij gespecialiseerd zijn in het behandelen van stress en burn-outklachten. Jaarlijks bieden wij een aantal individuele trajecten aan. Daarnaast kijken we op basis van behoefte bij collega’s welke workshops we aan kunnen bieden. 

Lees verder

Gerda Honings

Gerda Honings heeft bijna 35 jaar gewerkt als klinisch psycholoog en cliëntgericht psychotherapeut in de GGZ. Het cliëntgerichte gedachtengoed met het primaat van de relatie (met echtheid, empathie en het onvoorwaardelijk/niet oordelend aansluiten bij de ander als essenties) en de nadruk op faciliteren van reflectie en vooral ook het contact met beleving, verbeelding en intuïtie, past helemaal bij haar. 

Lees verder

Algemene tips

Klik hier voor meer algemene tips over mentaal fit zijn en blijven.

Lees verder

 

Transvorm Loopbaanportaal

Plezier in je werk en iets doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent is belangrijk.

De zorg en specifiek de GGZ verandert continu waarbij er elke keer andere eisen worden gesteld aan onze medewerkers. Meegaan met deze ontwikkelingen is van belang.
Maar hoe dat je dat? Het Transvorm Loopbaanportaal kan hierbij helpen. 

 

Lees verder