Deskundigheidsbevordering DIS

Inleiding

Yvonne Merckx werkt sinds juni 2023 in het kader van detachering voor de PT-opleiding bij Apanta en komt van het Psychotrauma Centrum (TRTC) van GGzE. Zij merkt dat ook hier bij Apanta (en eigenlijk op iedere werkplek!) cliënten met vroegkinderlijk trauma komen waarbij sprake is van dissociatieve problematiek en dat dit vaak niet als dusdanig (h)erkend wordt. Juist bij deze klachten speelt veel schaamte en intern conflict over mogen delen of niet. Hierdoor komt het niet aan het licht en wordt bijvoorbeeld te snel met traumaverwerking gestart, terwijl nog niet alle delen zich veilig voelen of in contact staan met elkaar.

Vanuit het donderdag-CB van 24+ ontstond de vraag aan Yvonne om meer te vertellen over de diagnostiek van dissociatieve stoornissen; hoe doe je dit, waar let je op, wat voor vragen stel je om hier meer alert op te worden, wat voor tests kun je afnemen, etc. Via de contacten van Yvonne bij het TRTC heeft dit geleid tot een deskundigheidsbevordering bij Apanta.

Programma

13.00u tot 13.30u: Referaat door Yvonne Merckx: Diagnostiek bij mensen met dissociatieve stoornissen

13.30u tot 15.00u: Deskundigheidsbevordering door Marian de Jong en Sandra van Oosterhout vanuit TRTC samen met een oud-cliënte met DIS

  • over de omgang met mensen met dissociatieve stoornissen; do en don’t, valkuilen
  • beleving
  • ruimte voor interactief gesprek

De docenten vinden het fijn om vooraf vragen te ontvangen. Deze kun je via mailen naar y.merckx@verwijder-dit.apanta-ggz.nl

Praktisch

Dit incompany-aanbod geldt uitsluitend voor medewerkers van Apanta. Je deelname is in eigen tijd of onder werktijd, mits je je productienorm haalt. 

Datum: donderdag 26 oktober 2023 van 13.00u tot 15.00u

Locatie: Eindhoven, Academy-ruimte (1.41)

Online niet mogelijkHet voelt voor de oud-cliënte met DIS niet fijn om dit te filmen of mensen online te laten aansluiten.

Aantal deelnemers: Maximaal 50

Aanmelden: door een mail te sturen naar Jill Teheux via info@verwijder-dit.apanta-academy.nl.

Meld je snel aan via de Academy! Vol=Vol

Aanmelden (via mail)