Nascholing schematherapie

Doelstelling

Aan het einde van de cursus hebben deelnemers hun kennis en vaardigheden verdiept op het gebied van schematherapie, specifiek het gebruik van experiëntiële technieken in groepsschematherapie, imaginatie en rescripting en stoelentechniek voor gevorderden/in groepen. De bedoeling is dat de cursus accreditatiepunten oplevert voor herregistratie bij de Vereniging voor Schematherapie.

Inhoud

Het globale programma ziet er als volgt uit. Dit wordt in overleg verder ingevuld. 

 

  • Dag 1: finetuning imaginatie technieken in diverse fasen + werken met een beeld/metafoor als resource
  • Dag 2: meerstoelen technieken voor de verschillende oudermodi en voor beschermers in diverse fasen en varianten
  • Dag 3: groepsoefeningen fase 1 en 2
  • Dag 4: groepsoefeningen fase 3 en 4

Zelfstudie

Nader te bepalen (indicatie: 30 uur voor literatuur en opdrachten).

Doelgroep

De cursus is bestemd voor therapeuten met een registratie als senior schematherapeut in het register schematherapie en/of een registratie als cognitief gedragstherapeut VGCT.

Praktisch

Docent: Katrine de Vries, klinisch psycholoog/psychotherapeut

Data: 19 januari, 2 en 21 februari, 29 maart 2024

Tijden: 4 dagen van ca. 9.30u tot 16.30u, inclusief vegetarische lunch

Locatie: Apanta-academy te Eindhoven 

Maximaal aantal deelnemers: 14 personen

Prijs: Voor Apanta collega’s heeft de cursus een waarde van €1000,- Als je vanuit je functie een eigen studiebudget hebt, is het uitgangspunt dat je dit studiebudget aanspreekt voor het volledige bedrag. In andere gevallen is het uitgangspunt dat je deze nascholing bekostigt uit je balansbudget 2024 en evt. het balansbudget 2023, als je dat had gereserveerd voor studie en nog niet bestemd. De overige kosten neemt Apanta voor haar rekening. Is je balansbudget al aangesproken of anders ingezet, dan kun je met je leidinggevende afstemmen over de voorwaarden. Er kan dan een gedeeltelijke eigen bijdrage worden gevraagd, afhankelijk van eerder gevolgde studie en andere voorwaarden zoals opgenomen in de studiekostenregeling. De mogelijkheden voor het volgen van deze scholing onder werktijd, zijn ook conform studiekostenregeling. Deze is te raadplegen in het handboek.

Aanmelden: via het inschrijfformulier van Apanta-academy incompany 


Wanneer je je inschrijft, ga je akkoord met de Academy-incompany inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden. Ook is de Apanta terugbetalingsregeling van toepassing. 


Direct aanmelden voor incompany training