De kracht van Ehealth

E-health is een vorm van behandelen via internet. Onderzoeken wijzen uit dat Ehealth bij veel cliënten effectief is en inzicht geeft in bepaalde problematiek en mogelijke oplossingen. Apanta biedt diverse vormen van E-health aan: begeleid en onbegeleid. Zelfs tijdens de wachttijd kun je al aan de slag.  

Apanta biedt al jaren E-health aan via onze partner Minddistrict. Het gebruiksgemak van de online omgeving is hoog en de trainingen zijn kwalitatief goed. Cliënten kunnen als ze in behandeling zijn, begeleid modules doen als aanvulling op hun behandeling bij Apanta. Sinds zomer 2018 biedt Apanta een andere vorm van E-health aan: zelfhulpmodules. Deze modules zijn te volgen wanneer u (nog) niet in behandeling bent en worden niet begeleid. 

Op deze pagina leggen we de verschillende vormen van Ehealth uit die Apanta aanbiedt.

Online zelfhulpmodules

Deze modules kun je op eigen gelegenheid volgen. Je hoeft hierbij niet of nog niet in behandeling te zijn bij Apanta. Als je al bent aangemeld bij Apanta, wordt je van harte uitgenodigd om de zelfhulpmodules tot de daadwerkelijke start van de behandeling te overbruggen. Op deze manier kun je al een aantal handvatten, tips en trucs krijgen, voordat de behandeling start.

Lees meer over online zelfhulp & meld je eenvoudig aan.

Begeleid Ehealth ter aanvulling op de behandeling

De e-healthbehandeling wordt in dit geval ingezet als aanvulling op een reguliere groepsbehandeling of individuele behandeling. E-health vindt in deze vorm altijd plaats naast de één-op-eenbehandeling bij een behandelaar. Apanta heeft een ruim aanbod aan e-healthbehandelprogramma’s voor zowel volwassenen, kinderen en jeugdigen die behulpzaam kunnen zijn bij allerlei klachten en diagnoses. 

Wanneer je geïnteresseerd bent in het volgen van begeleid online behandelingen, kun je dat aangeven bij de behandelaar zodat hij of zij je meer informatie kan geven en kan laten zien welke training(en) geschikt kunnen zijn.