De kracht van Ehealth

E-health is een vorm van behandelen via internet. Onderzoeken wijzen uit dat Ehealth bij veel cliënten effectief is en inzicht geeft in bepaalde problematiek en mogelijke oplossingen.

Apanta biedt al enige jaren Ehealth aan via Minddistrict. Het gebruiksgemak van de online omgeving is hoog en de trainingen zijn kwalitatief goed. Cliënten kunnen als ze in behandeling zijn, begeleid modules doen als aanvulling op hun behandeling bij Apanta. Sinds zomer 2018 biedt Apanta een nieuwe vorm van E-health aan: zelfhulpmodules. Deze modules zijn te volgen wanneer je (nog) niet in behandeling bent en worden niet begeleid. 

Op deze pagina leggen we de verschillende vormen van Ehealth uit. 

Online zelfhulp

Deze modules kun je op eigen gelegenheid volgen. Je hoeft hierbij niet of nog niet in behandeling te zijn bij Apanta. Als je al bent aangemeld bij Apanta, word je van harte uitgenodigd om de zelfhulpmodules tot de daadwerkelijke start van de behandeling te overbruggen. Op deze manier kun je al een aantal handvatten, tips en trucs krijgen, voordat de behandeling start.

Lees meer over online zelfhulp & meld je eenvoudig aan.

Begeleid E-health als aanvulling op je behandeling

De e-healthbehandeling wordt in dit geval ingezet als aanvulling op een reguliere groepsbehandeling of individuele behandeling. E-health vindt in deze vorm altijd plaats naast de één-op-eenbehandeling bij een behandelaar. Apanta heeft een ruim aanbod aan e-healthbehandelprogramma’s voor zowel volwassenen, kinderen en jeugdigen die behulpzaam kunnen zijn bij allerlei klachten en diagnoses. 

Wanneer je geïnteresseerd bent in het volgen van begeleid online behandelingen, kun je dat aangeven bij je behandelaar zodat hij of zij je meer informatie kan geven en kan laten zien welke trainingen in jouw geval geschikt kunnen zijn.