Jong & ADHD in het dagelijks leven

Coaching-groep voor jongeren die willen leren omgaan met hun ADHD

AD(H)D is een aandachttekortstoornis, eventueel in combinatie met hyperactiviteit. De problemen die gepaard gaan met ADHD hebben gevolgen voor je functioneren in het dagelijks leven. Zo kun je bijvoorbeeld moeite hebben je aandacht bij taken te houden, vergeet je dingen, kom je te laat op afspraken, heb je moeite om te luisteren, kun je moeilijk ontspannen en ben je snel ongeduldig. 

Hoe werkt het?

De ADHD coaching-groep is een praktische groepsbehandeling waarin je actief aan de slag gaat doormiddel van oefeningen en opdrachten die je thuis kunt uitvoeren. De oefeningen hebben betrekking op verschillende levensgebieden, zoals school, werk en relaties.

Wat is het effect?

Je leert strategieën en vaardigheden om beter met je ADHD om te gaan. Je leert effectiever organiseren en hoe je minder snel afgeleid kunt worden. Daarnaast nemen eventuele angst- en stemmingsklachten af doordat je negatieve automatische gedachten kunt vervangen door positieve en helpende gedachten. Je communicatie met anderen verbeterd en je krijgt inzicht in je kwaliteiten en hoe je deze zo goed mogelijk kunt benutten.  

Iets voor jou?

Deze groep is wat voor jou als je tussen de 16 en 24 jaar bent en de diagnose ADHD, met of zonder hyperactiviteit, hebt gekregen. Je bent gemotiveerd en hebt voldoende ruimte aan met anderen en thuis actief aan de slag te gaan.

Praktisch

  • 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur
  • 1 betrokkenen bijeenkomst
  • 10 deelnemers
  • Begeleid door professionals van Apanta-jong
  • Apanta locatie, Eindhoven

Meer informatie en aanmelden

Wanneer je geïnteresseerd bent in deze of een andere groepstraining, kun je dit bespreken met je behandelaar. Samen kun je onderzoeken of deze training bij jou en je wensen voor behandeling past. Je krijgt vervolgens een intakegesprek waarin je samen met een behandelaar de doelen bepaalt waaraan je in de groep wilt werken.