Jong & surfen op emoties

Gedragstherapie voor jongeren die grip willen krijgen op hun emoties    

De hele dag door heb je met emoties te maken. Het kan erg lastig zijn als je merkt dat je ontregeld bent in je gevoel, je gedachtes en/of je gedrag. Schiet je snel in de stress als er iets onverwachts gebeurd, ben je vaak heel boos of juist verdrietig en vind je het moeilijk om aansluiting te vinden bij leeftijdsgenoten? In deze groepstraining leer je jezelf en anderen beter te begrijpen en te waarderen.    

Hoe werkt het?

In de groep ‘jong & surfen op emoties’ worden verschillende modules behandeld waardoor je vaardigheden leert om moeilijke emoties beter te reguleren. We besteden ook aandacht aan je familie, zodat er meer begrip ontstaat voor jou en voor elkaar.

Wat is het effect?

In de groep leer je jezelf beter te begrijpen en je gedrag positief te veranderen. Je leert grenzen stellen, krijgt meer grip op je eigen emoties en leert jezelf open te stellen waardoor je makkelijker contacten aan kan gaan met anderen.

Iets voor jou?

Ben jij tussen de 16 en 24 jaar en ben je vastgelopen in de manier waarmee je met emoties omgaat? En ben je gemotiveerd om hier samen met anderen aan te werken? Dan lijkt deze  groep iets voor jou.

Praktisch

  • 15 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur, incl. 1 betrokkenenbijeenkomst
  • Maximaal 8 deelnemers
  • Begeleid door een psycholoog en een SPV'er
  • Apanta locatie, Eindhoven

Meer informatie en aanmelden

Wanneer je geïnteresseerd bent in deze of een andere groepstraining, kun je dit bespreken met je behandelaar. Samen kun je onderzoeken of deze training bij jou en je wensen voor behandeling past. Je krijgt vervolgens een intakegesprek waarin je samen met een behandelaar de doelen bepaalt waaraan je in de groep wilt werken.