ACT-groep - Aandachtgerichte Cognitieve Therapie

"Uzelf leren kennen" 

Merkt u dat u veel piekert, angstig en gestrest bent? Vindt u het lastig om gedachten los te laten of hebt u last last van depressieve stemmingen, slaapproblemen of chronische pijn? De Aandachtgerichte Cognitieve Therapie (ACT) leert u aandacht te geven aan uw eigen gevoelens, gedachten en ervaringen.

Hoe werkt het?

De ACT-groep is een Aandachtsgerichte Cognitieve Therapie groep die gebaseerd is op de principes van mindfulness. Bij deze vorm van therapie leert u om uw gevoelens, gedachten, herinneringen en lichamelijke gewaarwordingen te accepteren zoals ze zijn. Negatieve gedachten kunnen  u behoorlijk in de weg zitten. U kunt de strijd aangaan met deze gedachten, maar dat vraagt veel energie en het levert maar zelden wat op.

ACt leert u om deze strijd niet te voeren en uw aandacht te richten op de dingen die echt belangrijk voor u zijn. zodat u aan de slag gaat met zaken waar u direct invloed op heeft. Deze therapie kan u helpen als u de neiging heeft om verstrikt te raken in uw denken en het verwerken van negatieve ervaringen. U maakt de weg vrij voor het opdoen van positieve ervaringen en werkt daarmee aan uw welzijn en uw persoonljke groei.

Wat is het effect?

In deze groep traint u opmerkzaamheid, aandacht in het hier en nu, en mildheid.

Iets voor u?

Deze groep is iets voor u wanneer u intensief aan de slag wilt om uzelf beter te leren kennen. U dient wel stabiel te zijn, omdat u veel met uw gevoelens en gedachten bezig zult zijn.

Praktisch

  • 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur
  • maximaal 12 deelnemers
  • Begeleid door twee psychologen
  • Locatie Prof. Dr. Dorgelolaan te Eindhoven
  • voor mensen vanaf 18 jaar

Meer informatie en aanmelden

 U kunt zich aanmelden via Apanta-ggz.nl waarna u een intakegesprek zult hebben met een individuele behandelaar. Voor aanmelding heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Wannner u al in behandeling bent, kunt u deelname met uw behandelaar bespreken. De behandelaar kan u op de wachtlijst plaatsen. In een intakegesprek met een van de groeps-behandelaars zal duidelijk worden of de groep passend voor u is,