Leven in het hier en nu

"Jezelf leren kennen" 

Merk je dat je veel piekert, angstig en gestrest bent? Vind je het lastig om gedachten los te laten of heb je last last van depressieve stemmingen, slaapproblemen of chronische pijn? In deze groep leer je aandacht te geven aan jouw eigen gevoelens, gedachten en ervaringen.

Hoe werkt het?

De groep 'Leven in het hier en nu' is een aandachtsgerichte cognitieve therapie groep die gebaseerd is op de principes van mindfulness. Bij deze vorm van therapie leer je om jouw gevoelens, gedachten, herinneringen en lichamelijke gewaarwordingen te accepteren zoals ze zijn. Negatieve gedachten kunnen je behoorlijk in de weg zitten. Je kunt de strijd aangaan met deze gedachten, maar dat vraagt veel energie en het levert maar zelden wat op.

In deze groep leer je om deze strijd niet te voeren en jouw aandacht te richten op de dingen die echt belangrijk voor je zijn. Zodat je aan de slag gaat met zaken waar je wel direct invloed op hebt. Deze therapie kan je helpen als je de neiging hebt om verstrikt te raken in jouw denken en het verwerken van negatieve ervaringen. Je maakt de weg vrij voor het opdoen van positieve ervaringen en werkt daarmee aan jouw welzijn en jouw persoonljke groei.

Wat is het effect?

In deze groep train je opmerkzaamheid, aandacht in het hier en nu, en mildheid.

Iets voor jou?

Deze groep is iets voor jou wanneer je intensief aan de slag wilt om jezelf beter te leren kennen. Je dient wel stabiel te zijn, omdat je veel met je gevoelens en gedachten bezig zult zijn.

Praktisch

  • 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur
  • maximaal 10 deelnemers
  • Begeleid door twee psychologen
  • Locatie Prof. Dr. Dorgelolaan te Eindhoven
  • voor mensen vanaf 18 jaar

Meer informatie en aanmelden

Je kunt je aanmelden via Apanta-ggz.nl waarna je een intakegesprek zult hebben met een individuele behandelaar. Voor aanmelding heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wannner je al in behandeling bent, kun je de deelname met jouw behandelaar bespreken. De behandelaar kan je op de wachtlijst plaatsen. In een intakegesprek met een van de groeps-behandelaars zal duidelijk worden of de groep passend voor jou is,