Runningtherapie

"Voel je je angstig en vind je het moeilijk om in beweging te komen?"

Bij deze behandeling ga je begeleid hardlopen in de omgeving van de Karpedonkse plassen in Eindhoven, waarbij iedere deelnemer zijn eigen tempo aanhoudt. We zoeken, afhankelijk van jouw wensen, een balans tussen uitdaging en wat je kunt. Daarbij is de leidraad dat je je fijn gaat voelen bij het bewegen en plezier heeft in het lopen. Prestatie is onbelangrijk.

Hoe werkt het?

In de runningtherapie kun je de patronen die horen bij jouw klachten, met beweging doorbreken. Struikelblokken uit jouw dagelijks leven kun je overwinnen in de groep. Door grenzen te voelen en te ontdekken hoe je zowel plezier als voldoening uit sport kunt halen, leer je op een andere manier met jezelf om te gaan.

Wat is het effect?

In de runningtherapie kun je werken aan depressie, stressgevoeligheid, angsten, wilskracht, zelfvertrouwen, conditie, hoge eisen en het aanvoelen en aangeven van grenzen. Door te blijven hardlopen kun je een terugval voorkomen na de behandeling.

Iets voor jou?

Runningtherapie is geschikt voor veel mensen met diverse klachten. Het helpt bij psychische problemen zoals stemmings- en angstklachten en wanneer activiteit en beweging een probleem is.

Praktisch

  • wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur
  • 8-16 sessies in overleg
  • meestal naast de individuele behandeling
  • 8-10 deelnemers
  • begeleid door een psycholoog en een runningtherapeut

Meer informatie en aanmelden

Wanneer je geïnteresseerd bent om runningtherapie in jouw behandeling toe te passen, kun je dit aangeven bij jouw individuele behandelaar. Jouw behandelaar kan samen met jou onderzoeken of dit een passend behandelaanbod is. Vervolgens heb je een intakegesprek met een groepsbehandelaar, waarna je gelijk in de groep kunt starten.