Runningtherapie

"Voelt u zich angstig en vindt u het moeilijk om in beweging te komen?"

Bij deze behandeling gaat u begeleid hardlopen in de omgeving van de Karpedonkse plassen in Eindhoven, waarbij iedere deelnemer zijn eigen tempo aanhoudt. We zoeken, afhankelijk van uw wensen, een balans tussen uitdaging en wat u kunt. Daarbij is de leidraad dat u zich fijn gaat voelen bij het bewegen en plezier heeft in het lopen. Prestatie is onbelangrijk.

Hoe werkt het?

Apanta biedt runningtherapie in samenwerking met  een running/fysiotherapeut van de organisatie Loop & Leef. In de runningtherapie kunt u de patronen die horen bij uw klachten, met beweging doorbreken. Struikelblokken uit uw dagelijks leven kunt u overwinnen in de groep. Door grenzen te voelen en te ontdekken hoe u zowel plezier als voldoening uit sport kunt halen, leert u op een andere manier met uzelf om te gaan.

Wat is het effect?

In de runningtherapie kunt u werken aan depressie, stressgevoeligheid, angsten, wilskracht, zelfvertrouwen, conditie, hoge eisen en het aanvoelen en aangeven van grenzen. Door te blijven hardlopen kunt u een terugval voorkomen na de behandeling.

Iets voor u?

Runningtherapie is geschikt voor veel mensen met diverse klachten. Het helpt bij psychische problemen zoals stemmings- en angstklachten en wanneer activiteit en beweging een probleem is.

Praktisch

  • wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur
  • 8-16 sessies in overleg
  • meestal naast de individuele behandeling
  • 8-10 deelnemers
  • begeleid door een psycholoog en een runningtherapeut

Meer informatie en aanmelden

Wanneer u geïnteresseerd bent om runningtherapie in uw behandeling toe te passen, kunt u dit aangeven bij uw individuele behandelaar. Uw behandelaar kan samen met uw onderzoeken of dit een passend behandelaanbod is. Vervolgens hebt u een intakegesprek met een groepsbehandelaar, waarna u gelijk in de groep kunt starten.