Runningtherapie

Voor wie is de training bedoeld:

Bij deze behandeling ga je begeleid hardlopen in een rustige omgeving, waarbij iedere deelnemer zijn eigen tempo aanhoudt. We zoeken, afhankelijk van je wensen, een balans tussen uitdaging en wat je kunt. Daarbij is de leidraad dat je actiever wordt, je je fijn gaat voelen bij het bewegen, je grenzen tijdig leert aanvoelen, meer zelfvertrouwen krijgt en meer energie opbouwt. Prestatie is hierbij onbelangrijk.

Hoe werkt het?

In de running therapie kun je de patronen die horen bij je klachten met beweging doorbreken. Struikelblokken uit je dagelijks leven kun je overwinnen in de groep. Je leert grenzen aan te voelen en te ontdekken hoe je zowel plezier als voldoening uit beweging kunt halen. Een vertaalslag wordt gemaakt naar je dagelijkse leven waar deze patronen vaak ook een rol spelen.

Wat is het effect?

In de runningtherapie kun je werken aan passiviteit, stressgevoeligheid, angsten, wilskracht, zelfvertrouwen, conditie, hoge eisen, en het aanvoelen en aangeven van grenzen. Door te blijven hardlopen kun je leren om op een helpende manier met opkomende klachten om te gaan en mogelijk terugval voorkomen.

Iets voor jou?

Runningtherapie is geschikt voor mensen met diverse psychische klachten. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat runningtherapie effectief is bij met name depressie en burn-out-klachten

Praktisch

  • wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur in Eindhoven
  • meestal naast de individuele behandeling
  • begeleiding door twee psychologen/runningtherapeuten
  • 12-14 sessies (in overleg)
  • 5 tot 9 deelnemers

Meer informatie en aanmelden

Je kunt je aanmelden bij Apanta-ggz via www.apanta-ggz.nl. Voor de aanmelding heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Ben je al in behandeling bij Apanta-ggz, dan kun je je aan laten melden via de individuele behandelaar.

Voordat de therapie begint, heb je een intakegesprek met je individuele behandelaar om te onderzoeken of dit een passend behandelaanbod is. Vervolgens heb je een intakegesprek met de groeps-behandelaren, waarna je op zeer korte termijn in de groep kunt starten.

 

Meer informatie?

Stel ze gerust via: groepen@verwijder-dit.apanta-ggz.nl of bekijk de website  www.apanta-ggz.nl