Coaching ADHD voor volwassenen

De coaching groep ADHD is voor volwassenen met een aandachtstekort stoornis, met of zonder hyperactiviteit. In de training leren mensen strategieën en vaardigheden om beter met de ADHD kenmerken in de verschillende levensgebieden om te gaan.

Voor wie?

De ADHD caoching groep is voor cliënten die de pscyho-educatiegroep hebben afgerond en verder willen werken aan strategieën om met hun ADHD om te gaan. Het is van belang dat u tijdens de deelname aan de groep de ruimte en tijd heeft om de vaardigheden in uw dagelijks leven te oefenen.

Wat gaat u doen?

In de coaching groep ADHD leert u effectiever te plannen en organiseren. U leert strategieën om één ding tegelijjk te doen (afleidbaarheid verminderen). Er wordt aandacht besteed aan het opsporen van negatieve automatische gedachten en hoe te werken met gedachtenschema's (leren hoe u angsten en stemmingsproblemen kunt verminderen). Ook leert u omgaan met geld/administratie en hoe u communicatie kunt verbeteren. De invloed van ADHD in relaties wordt besproken.

Praktisch

  • frequentie 1x per 2 weken
  • 8 tot 10 groepsleden
  • 6 bijeenkomsen van 2 uur
  • begeleiding door 2 psychologen

Aanmelden

Voorwaarde voor deelname is dat je de psycho-educatie groep ADHD hebt afgerond. Daarna kun je worden aangemeld voor de coachings-groep ADHD. De behandelaar of de begeleider van de psycho-educatiegroep zorgt dat je op de wachtlijst wordt geplaatst. Na aanmelding krijg je een intake met een groepsbehandelaar. In dit gesprek zal worden onderzocht of deze groep op dat moment passend voor jou is.