Leefstijltraining

"Vermindering van psychische klachten door verbetering van leefstijl"

Voeding, nachtrust, beweging, mate van alcohol of druggebruik hebben invloed op hoe je in je vel zit. Je leefstijl kan er voor zorgen dat je meer en meer in de put komt te zitten maar het kan je zeker ook weer uit die put trekken. Zo kan het verbeteren van je slaap al veel opleveren omdat je naast de nachtrust die je nodig hebt ook meer energie hebt om aan de slag te gaan met de onderliggende problemen. Soms kan een relatief kleine verandering in je leefstijl al helpend zijn.

Hoe werkt het?

In de leefstijltraining bespreken we welke verschillende onderdelen er zijn in je leefstijl. Door met medecliënten in gesprek te gaan over leefstijl en het verband met psychische klachten is dit een aanzet om aan de slag te gaan met haalbare doelen voor bijvoorbeeld je slaappatroon, dag-structuur, bewegingspatroon of alcohol/ drugsgebruik.

Wat is het effect?

Je krijgt inzicht in hoeverre jouw leefstijl van invloed is op de psychische klachten en herstel. Je gaat aan de slag met het stellen van haalbare doelen om jouw leefstijl te verbeteren en dus jouw herstel te bevorderen.

Iets voor jou?

Deze training is geschikt voor mensen die zelf benieuwd zijn of ze met aanpassingen in de leefstijl hun herstel kunnen bevorderen. Ook kan het zijn dat jouw behandelaar benieuwd is of een aanpassing in de leefstijl kan bijdragen aan vermindering van psychische klachten.  

Praktisch

  • 5 bijeenkomsten van 2 uur
  • Groepen van 4 - 12 deelnemers
  • Begeleid door 2 Verpleegkundig Specialisten

Meer informatie en aanmelden

Bespreek deelname aan deze training met jouw behandelaar, deze kan jou aanmelden. Het kan ook zijn dat jouw behandelaar deelname aan deze training adviseert. Als je aangemeld bent, word je op de wachtlijst geplaatst voor de eerstvolgende training.