Cognitieve Gedragstherapie

"Leer uw klachten te verminderen en vaardigheden te vergroten"

De cognitieve therapiegroep is bedoeld voor mensen met gedachten en/of overtuigingen die hen weerhouden zich te gedragen zoals ze zich willen gedragen. Cognitieve therapie richt zich op het bewerken van niet-helpende en niet-reële gedachten, waardoor u op een meer functionele en realistische manier tegen gebeurtenissen aan gaat kijken en u op een andere, meer gewenste manier kunt reageren.

Hoe werkt het?

In de CGT-groep wordt aandacht besteed aan inzicht krijgen in uw gedachten, gevoelens en gedrag. Ongewenste en niet-helpende gedachten leert u aanpakken, waardoor u leert zowel realistisch als helpend tegen gebeurtenissen aan te kijken. Dit wordt gedaan middels verschillende technieken en het oefenen met situaties die u lastig vindt in het dagelijkse leven.

Wat is het effect?

Doordat u anders leert denken gaat u zich anders voelen en gaat ook uw gedrag veranderen. U gaat bijvoorbeeld moeilijke situaties minder te vermijden, beter voor uzelf op te komen, minder te piekeren en beter te relativeren.

Iets voor u?

De CGT-groep is voor mensen die zich vaak onzeker, angstig of gespannen voelen, perfectionistisch zijn, veel piekeren, door specifieke situaties gespannen raken en/of deze ontwijken, en moeite hebben om voor zichzelf op te komen.

Praktisch

  • 8 wekelijkse bijeenkomsten van 90 minuten
  • 6-10 deelnemers
  • Door 2 therapeuten
  • Wordt zowel in Eindhoven als in Veldhoven aangeboden

Meer informatie en aanmelden

U kunt zich aanmelden bij Apanta-ggz via www.apanta-ggz.nl. Voor de aanmelding heeft u een verwijzing van de huisarts nodig, Voordat de begint, heeft u een intakegesprek met uw individuele behandelaar om te onderzoeken of dit een passend behandelaanbod is. Vervolgens heeft u een intakegesprek met een van de groepsbehandelaars. Als u deel kunt nemen wordt u op de wachtlijst geplaatst voor de eerstvolgende groep. De cognitieve therapiegroep start 4 keer per jaar.