Cognitieve Gedragstherapie

"Leer je klachten te verminderen en vaardigheden te vergroten"

De cognitieve therapiegroep is bedoeld voor mensen met gedachten en/of overtuigingen die hen weerhouden zich te gedragen zoals ze zich willen gedragen. Cognitieve therapie richt zich op het bewerken van niet-helpende en niet-reële gedachten, waardoor je op een meer functionele en realistische manier tegen gebeurtenissen aan gaat kijken en je op een andere, meer gewenste manier kunt reageren.

Hoe werkt het?

In de CGT-groep wordt aandacht besteed aan inzicht krijgen in jouw gedachten, gevoelens en gedrag. Ongewenste en niet-helpende gedachten leer je aanpakken, waardoor je leert zowel realistisch als helpend tegen gebeurtenissen aan te kijken. Dit wordt gedaan middels verschillende technieken en het oefenen met situaties die je lastig vindt in het dagelijkse leven.

Wat is het effect?

Doordat je anders leert denken ga je je anders voelen en gaat ook jouw gedrag veranderen. Je gaat bijvoorbeeld moeilijke situaties minder te vermijden, beter voor jezelf op te komen, minder te piekeren en beter te relativeren.

Iets voor jou?

De CGT-groep is voor mensen die zich vaak onzeker, angstig of gespannen voelen, perfectionistisch zijn, veel piekeren, door specifieke situaties gespannen raken en/of deze ontwijken, en moeite hebben om voor zichzelf op te komen.

Praktisch

  • 8 wekelijkse bijeenkomsten van 90 minuten
  • 6-10 deelnemers
  • Door 2 therapeuten
  • Wordt zowel in Eindhoven als in Veldhoven aangeboden

Meer informatie en aanmelden

Je kunt je aanmelden bij Apanta-ggz via www.apanta-ggz.nl. Voor de aanmelding heb je een verwijzing van de huisarts nodig, Voordat de begint, heb je een intakegesprek met jouw individuele behandelaar om te onderzoeken of dit een passend behandelaanbod is. Vervolgens heb je een intakegesprek met een van de groepsbehandelaars. Als je deel kunt nemen word je op de wachtlijst geplaatst voor de eerstvolgende groep. De cognitieve therapiegroep start 4 keer per jaar.