VERS-training – Omgaan met intense emoties

"Vaardigheidstraining Emotie Regulatiestoornis"

In ons leven verwerken we dagelijks emoties. Merkt u dat u het lastig vindt om deze emoties in goede banen te leiden? Misschien bent u gevoelig, reageert u sterk op stress of kunt u zich moeilijk herpakken. Dit kan problemen veroorzaken zoals ruzies, eetproblemen, impulsiviteit, verslaving en schommelingen in de stemming. In de VERS-training leert u omgaan met dit soort intense emoties.

Hoe werkt het?

In de VERS leert u gevoelens te accepteren, herkennen, beschrijven en beïnvloeden. U leert vaardigheden zoals ontspanningstechnieken en het veranderen van niet-helpende gedachtes. Ook kijkt u naar helpende aanpassingen in uw leefstijl. Familie en andere naasten kunt u als steungroep betrekken bij de training.

Wat is het effect?

In de VERS streeft u naar evenwicht en acceptatie. U leert om te gaan met kwetsbaarheden, aanpakken van crisissituaties en het beheersen van verschillende vaardigheden die u rustiger maken. Het deelnemen van de steungroep leidt vaak tot meer begrip en steun uit de omgeving.

Iets voor u?

De training is uitermate geschikt voor mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Ook wanneer u moeite hebt met het hanteren van emoties is de training in te zetten in uw behandeling.  

Praktisch

  • 20 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur
  • 2 steungroepavonden
  • Individuele begeleiding
  • Groepen van 10-14 deelnemers
  • Begeleid door 2 trainers

Meer informatie en aanmelden

Wanneer u geïnteresseerd bent om deze training in uw behandeling toe te passen, kunt u dit aangeven bij uw individuele behandelaar. Uw behandelaar kan samen met u onderzoeken of dit een passend behandelaanbod is. Vervolgens hebt u een intakegesprek met de groepsbehandelaar. Als u deel kunt nemen wordt u op de wachtlijst geplaatst voor de eerstvolgende training.