VERS-training – Omgaan met intense emoties

"Vaardigheidstraining Emotie Regulatiestoornis"

In ons leven verwerken we dagelijks emoties. Merk je dat je het lastig vindt om deze emoties in goede banen te leiden? Misschien ben je gevoelig, reageer je sterk op stress of kun je je moeilijk herpakken. Dit kan problemen veroorzaken zoals ruzies, eetproblemen, impulsiviteit, verslaving en schommelingen in de stemming. In de VERS-training leer je omgaan met dit soort intense emoties.

Hoe werkt het?

In de VERS leer je gevoelens te accepteren, herkennen, beschrijven en beïnvloeden. Je leert vaardigheden zoals ontspanningstechnieken en het veranderen van niet-helpende gedachtes. Ook kijk je naar helpende aanpassingen in jouw leefstijl. Familie en andere naasten kun je als steungroep betrekken bij de training.

Wat is het effect?

In de VERS streef je naar evenwicht en acceptatie. Je leert om te gaan met kwetsbaarheden, aanpakken van crisissituaties en het beheersen van verschillende vaardigheden die je rustiger maken. Het deelnemen van de steungroep leidt vaak tot meer begrip en steun uit de omgeving.

Iets voor jou?

De training is uitermate geschikt voor mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Ook wanneer je moeite hebt met het hanteren van emoties is de training in te zetten in jouw behandeling.  

Praktisch

  • 20 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur
  • 2 steungroepavonden
  • Individuele begeleiding
  • Groepen van 10-14 deelnemers
  • Begeleid door 2 trainers

Meer informatie en aanmelden

Wanneer je geïnteresseerd bent om deze training in jouw behandeling toe te passen, kun je dit aangeven bij jouw individuele behandelaar. Jouw behandelaar kan samen met jou onderzoeken of dit een passend behandelaanbod is. Vervolgens heb je een intakegesprek met de groepsbehandelaar. Als je deel kunt nemen word je op de wachtlijst geplaatst voor de eerstvolgende training.