Partnergroep Autisme

"De rol van Autisme in relatie en gezin"

Wanneer uw partner de diagnose Autisme Spectrum Stoornis (ASS) heeft gekregen, komen daar veel vragen en emoties bij kijken. Vaak geeft het opluchting dat er een ‘verklaring’ is voor alles wat u samen hebt meegemaakt. Maar misschien roept het ook verdriet en onzekerheid over de toekomst op. Deze cursus is gericht op u, als partner van iemand met ASS, en bedoeld om in balans te komen en blijven.

Hoe werkt het?

Partners van mensen met ASS voelen vaak veel druk in de relatie en het gezin. In de groepscursus leert u wat de diagnose ASS van uw partner voor u betekent en wisselt u ervaringen uit met lotgenoten. Een belangrijk deel van de cursus bestaat uit het vinden van meer balans in uw leven. Door middel van diverse thema’s zoals communicatie, de eigen partnerrol, omgaan met eigen energie, intimiteit en seksualiteit, staan we stil bij uw eigen gedachten, gevoelens en wensen. Daarnaast is er ruimte voor gespreksonderwerpen die worden ingebracht door de groepsleden en uitwisseling van ervaringen.

Wat is het effect?

U krijgt inzicht in de gevolgen van Autisme op de partnerrelatie en het gezin. U leert omgaan met uw eigen gevoelens en ontwikkelt vaardigheden om beter in balans te blijven, zodat u zelf geen psychische of lichamelijk klachten ontwikkelt. 

Iets voor u?

Deze cursus is geschikt voor partners van mensen die recent of langer geleden de diagnose ASS hebben gekregen. Deze diagnose kan gesteld zijn door Apanta-ggz of een andere GGZ-instelling.  

 

 

Praktisch

  • 8 groepsbijeenkomsten van 2 uur
  • groepen van 10-12 personen 
  • begeleid door twee psychologen

Meer informatie en aanmelden

U kunt zich aanmelden bij Apanta-ggz in Veldhoven via www.apanta-ggz.nl. Vervolgens hebt u een intakegesprek met de groepsbehandelaar. Als u deel kunt nemen wordt u op de wachtlijst geplaatst voor de eerstvolgende groepscursus. Voor vragen over de cursus kunt u terecht bij de behandelaar van uw partner of een van de groepsleiders.