Schematherapie in een groep

"Wanneer u steeds in dezelfde patronen vervalt"

Wanneer in de kindertijd onvoldoende tegemoet is gekomen aan basisbehoeften, kunnen zich hardnekkige overlevingsmodi ontwikkelen. Op de lange termijn leidt dit tot het steeds weer niet herkennen en vervullen van uw eigen behoeften. Schematherapie in een groep biedt een gezonde en corrigerende ervaring en een veilige oefenruimte om alledaagse interpersoonlijke thema’s te onderzoeken en te veranderen.

Hoe werkt het?

De therapie richt zich op het veranderen van schema’s en overlevingsstrategieën die in het verleden zijn ontstaan. Het groepsprogramma bestaat uit een gestructureerd deel waar cognitieve/gedragsmatige opdrachten gecombineerd worden met mindfulness en experiëntiële ervaringen. In het ongestructureerde deel bespreken we uw eigen schema’s en modi.

Wat is het effect?

U leert meer contact te maken met uw kwetsbare kant. U leert uw eigen behoeften herkennen en een gezond volwassen perspectief te creëren.

Iets voor u?

Is er persoonlijkheidsproblematiek bij u vastgesteld? Hebt u patronen waar u geen vat op krijgt? En zorgt dit er voor dat u steeds opnieuw niet goed voor uzelf zorgt of problemen met anderen ervaart? In deze groep leert u deze patronen te doorbreken. 

Praktisch

  • Wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en 15 minuten. 
  • 7-9 deelnemers
  • Elke 3 maanden in- en uitstroom
  • Maximaal 1 jaar 
  • Door 2 schematherapeuten 

Meer informatie en aanmelden

U kunt zich aanmelden bij Apanta-ggz in Veldhoven via www.apanta-ggz.nl met verwijzing van de huisarts. U kunt direct verwezen worden voor een intake als een eerdere behandelaar u hiervoor verwijst, of door u huidige Apanta behandelaar. Na een intake  door de groepstherapeuten wordt duidelijk of deze groep voor u geïndiceerd is.